Make your own free website on Tripod.com

Röntgenglas.

Vragen over röntgenglas.

Home
Waarom röntgenglas ?
Productie van röntgenglas.
Onderhoud van röntgenglas.
Vragen over röntgenglas.
Röntgenglas RD50.
Contact.
Verrijdbare stralingswerende wand met röntgenglas
Verrijdbare stralingswerende wand met röntgenglas RD50
De meest gestelde vragen over Röntgenglas/loodglas.
 
Kan RD50 / RD30 als isoleer glas verwerkt worden?
 • Ja maar men moet er dan wel op letten, dat het röntgenglas/loodglas aan de binnenzijde gemonteerd wordt. Het glas is niet bestand tegen weer-en omgevingsinvloeden.

Kan RD50 / RD30 thermisch voorgezet /(gehard) worden?

 • RD50 kan niet thermisch worden voorgezet. RD30 kan thermisch worden voorgezet, indien gewenst in ESG kwaliteit met stempel.

Kan ik RD50 / RD30 zelf snijden? ( bv op de bouw of in een werkplaats )

 • In princiepe kun je het zelf snijden. Bij RD50 moet men er op letten dat de glassnijder/mes niet te scherp is en dat er zo min mogelijk snij-olie gebruikt wordt. De glassnede dient van het beging tot het einde van het glas gemaakt te worden, en dan zo snel mogelijk breken. Let er op dat er op een schone en gladde ondergrond gewerkt wordt! Bij vookeur dient het versnijden altijd door een geoefende glassnijder te gebeuren. Men moet er rekening mee houden dat thermisch voorgezet RD30 niet meer kleiner kan worden gesneden.

Is er een Speciaal RD50 / RD30 glas reinigingsmiddel?

Is er een speciale kit voor RD50 / RD30?

Is er een speciaal desinfecteermiddel voor RD50 / RD30 glas?

 • Ja ook hiervoor kunt u terecht bij info@rontgenglas.be Daarnaast is RD50 / RD30 glas overigens probleemloos te desinfecteren met uv-c stralingen.

Kunt u ons de fabrikant/leveranciers van stralingswerende wanden, deuren en kozijnen noemen?

 • Voor stralingswerende schermen, wanden, bekledingen en kozijnen kunt u terecht bij Tinnemans Medical Design BVBA te Retie info@rontgenglas.be 
 • Voor stralingswerende deuren kunt u terecht bij Berkvens B.V. te Someren info@berkvens.nl en/of bij Limburgia Utiliteitsdeuren te Haelen info@limburgia.nl

Waar wordt RD50 / RD30 glas hoofdzakelijk ingebouwd?

 • We hebben verschillende mogelijke inbouw varianten. Hierbij gaat het om de normale venster inbouw en als doorspreekvenster. Waar u beslist op moet letten bij een doorspreekvenster is: dat de stralingsbestendige wandkant en het röntgenglas elkaar overlappen om zo een volledig stralingsvrij doorspreekvenster te garanderen.Tussenruimten zonder stralingsbescherming mogen niet ontstaan. Er mag geen stralingsbeschermingsmateriaal tegen ( zij aan zij ) elkaar gezet worden, er moet altijd een overlapping zijn. Voor meer informatie info@rontgenglas.be

Waar kan RD50 / RD30 restglas, afvalglas gedeponeerd/gestort worden?

 • Voor het deponeren van RD50 / RD30 glas zijn er twee mogelijkheden.
 1. Men kan het sorteren bij een normale milieustraat. Dit kan doordat lood in röntgenglas zodanig chemisch verbonden is aan het glas, dat het lood niet lekken kan.
 2. Verzamel de reststukken en verkoop ze aan een röntgen/loodglas fabriek die de loodverbindingen herstelt. (dit is alleen interessant als de loodprijs hoog is ) Het gaat hier natuurlijk om nog snijbaar glas. Dit geldt niet voor kleine scherven of stofresten.

Kan RD50 / RD30 glas branden?

 • Nee RD50 / RD30 is niet ontvlambaar. De smelttemperatuur van RD50 /  is circa 600 0C De smelttemperatuur van RD30 is circa 620 0C. Acryl is wel ontvlambaar. Het kan dus branden de smeltstof van kunststof is circa 70 0C tot 150 0C Als de vlammen van een kunststof doven, door bijvoorbeeld bluswerkzaamheden of door zuurstof-tekort, kunnen er door de hittewerking in de kunststof gifftige gassen vrijkomen.

Hoe kan men het beste RD50 / RD30 glas reinigen en onderhouden?

 • Zie het gedeelte over onderhoud van röntgenglas.
verrijdbare nucleaire wand met röntgenglas RD50
Verrijdbare nucleaire stralingswerende wand 10mm Pb met röntgenglas RD50.
Rontgenglas.be
Gildenstraat 41
B-2470 Retie
België
Tel: 0032(0)14717919
Rontgenglas.nl
Belleweg 9
5711 DH Someren
Nederland
Tel: 0031(0)493 472399
Fax:0031(0)493 473299
Schott AG Benelux
GLAS MADE OF IDEAS